close
Business

Stressede Forældre har fået Øjnene op for Nethandel

Der er mange der klager over, hvor stressede deres liv er nu om dage. Det er da også forståeligt nok: vi ved at det ikke er sundt at være stresset hele tiden. Det er direkte skadeligt for vores velvære og sundhed: og det kan også gå ud over vores familie og øvrige omgangskreds. Men hvor kommer alt denne stress dog fra? Arbejdsdagene er ikke blevet længere: en 40 timers arbejdsuge har været normen i mange generationer nu. Det meste arbejde er heller ikke blevet ”farligere”: tværtimod har det aldrig været mere trygt og sikkert at tage ud på sit job, end det er i dag. Det meste stress foregår på kontorer, hvor der ikke er farlige maskiner der kan klippe ens fingre af, eller hårdt fysisk slid, der kan få ens krop til at bryde sammen. Måske er forventningerne til vores produktivitet steget? Det tror jeg der er noget sandhed i. Men jeg tror ikke disse forventninger udelukkende kommer fra strenge chefer eller kolleger. Jeg tror derimod det er vores egne valg, der i høj grad farver den verden vi befinder os i.

Man kan sige, at problemet bunder ud i frihed. Vi er langt mere frie, end nogen som helst generationer før os. Din fremtid er i dine egne hænder: du er ikke længere begrænset af dit ophav. Før i tiden så blev du skomager, hvis din far var skomager. Medmindre du var en kvinde, altså: for så var din opgave at finde en god mand, og så tage dig af hjemmet og familien. Der var ikke meget frihed dengang: men det gjorde på sin vis også tingene lettere. Der var færre beslutninger der skulle træffes, og færre ting der kunne fylde vores hverdag. Livet var forholdsvist simpelt.

Men i dag kan vi selv vælge, og der er mange forskellige ting og retninger vi kan tilføre vores liv. Det er svært at vælge, så mange af os undlader at begrænse os selv. Vi vil gerne det hele: uddannelse, karriere, familie og hobbyer. Vi har ikke lyst til at snyde os selv for noget som helst af det, og det er jo forståeligt nok. Men så bliver det også bare svært, at finde nok tid til, at klare det hele.

Intet er dog umuligt, og specielt nu om dage, hvor teknologien er i rivende udvikling, plejer der at dukke løsninger op. Det er specielt stressede forældre på det seneste blevet rigtigt glade for. Det er mere populært end nogensinde før at købe skoletasker online for eksempel. Før i tiden var det en aktivitet, der normalt ville kræve en halv dags arbejde med at køre frem og tilbage til flere butikker, møjsomt gennemgå det begrænsede udvalg, og så endelig vælge en ”acceptabel” skoletaske og køre tilbage. Nu er verdens største udvalg af skoletasker tilgængeligt fra vores telefon eller computer, og det tager kun nogle få klik at finde og bestille den helt rigtige. Med den rette teknologi, og de rigtige strategier, kan vi altså godt få det hele til at hænge sammen: vi kan undlade at begrænse os selv, men samtidig minimere stress og jag.

modpress

Forfatteren modpress

Efterlad en kommentar