close
Fritid

Neutral Vin er det Sikre Valg til Middagen

Når man inviterer gæster til middag, så vil man selvfølgeligt gerne sikre, at de får en rigtig god oplevelse. Der kan være rigtigt mange forskellige grunde til, at man inviterer nogen over til aftensmad. Måske er du single, og har inviteret en sød mand eller kvinde over til en hyggelig date. I så fald ønsker du selvfølgeligt at give dem et godt indtryk af dig, og dine kundskaber i køkkenet. Det kan også være du er flyttet til et nyt nabolag, og gerne vil lære dine nye naboer at kende. Her er der ikke nogen bedre måde at gøre det på, end ved at invitere dem ind i dit nye hjem. Vores hjem emmer af personlighed, og det samme gør vores hjemmelavede mad. Du åbner dig altså helt op til disse nye mennesker, så de kan lære dig at kende. Her er det igen vigtigt, at oplevelsen er positiv, da det vil smitte af på deres indtryk af dig som person. Når vi inviterer venner eller familie over til middag, så har de selvfølgeligt allerede et godt indtryk af hvem vi er som menneske. Det betyder dog ikke, at vi bare kan læne os tilbage og bestille en pizza. Vi er selvfølgeligt interesserede i, at give de mennesker vi holder af, en rigtig god oplevelse. Hjemmelavet mad, hvor der virkeligt er brugt tid og kærlighed, er noget alle kan sætte pris på.

Det store spørgsmål er derfor, hvordan vi kan sikre, at middagen bliver en god oplevelse. Det er selvfølgeligt først og fremmest maden, der har betydning der. Hvis du er rigtigt god i et køkken – eller er bare nogenlunde god til at følge en opskrift – så kan du sikkert allerede skabe rigtigt lækker mad. Maden kan dog ikke stå alene: den er blot en del af den samlede oplevelse. Der er også andre elementer der spiller ind.

Lys og lyd er vigtigt, da de appellerer til de sanser, som maden ikke rør ved. De fleste foretrækker en afdæmpet belysning, når de serverer maden. Meget gerne med levende lys. Den slags lys hjælper nemlig med at skabe en hyggelig stemning, hvor alle kan slappe af, og nyde den gode mad. Lyden bør ligeledes være afdæmpet: sæt gerne noget stille og roligt musik på, og sørg for, at volumen ikke er for høj.

Når det er gjort, så mangler du bare en god vin, der komplimenterer middagen. Mange er bange for at vælge den forkerte vin, da en for stor kontrast meget hurtigt kan skabe en dårlig oplevelse af maden. Der er dog ikke nogen grund til at frygte: du bør bare vælge en neutral vin. En Merlot er en populær form for relativt neutral vin, der ikke går ind og overdøver smagen af maden. Tingene er dog i balance, så vinen ikke er kedelig: den er i stedet interessant og komplimenterende til alle middagsretter.

modpress

Forfatteren modpress

Efterlad en kommentar