close
Biler

Ingen er Nogensinde Gået Galt i Byen med en Volvo

Går man rigtigt meget op i biler, og har gjort det længe, så er tanken om at skulle købe en ny bil spændende. Det er noget man ser frem til: en mulighed for virkeligt at dykke ned i sin hobby, overveje forskellige muligheder, prøvekøre biler man aldrig har siddet i før, og så til sidst ende ud med en ny bil man kan kalde sin egen. Det er en drøm for nogle!

Men for andre – og specielt dem, der står overfor at skulle købe en bil for første gang i deres liv – kan det virke som en svær og frustrerende opgave. Det er nemlig langt fra alle, der er direkte passionerede omkring biler. For mange er bilen blot et praktisk værktøj, som det kan være svært at leve uden. Mange førstegangskøbere af biler er udelukkende i gang med at kigge efter en bil, fordi der er opstået behov i deres liv, som en bil vil kunne løse.

Det betyder altså, at de ikke er specielt motiverede til at dykke ned i alle detaljerne omkring de forskellige bilmodeller, eller på anden vis virkeligt fordybe sig i emnet. Det er som så mange andre ting: vi vil bare gerne vide nok til, at vi kan træffe en fornuftig beslutning, og så komme hurtigt videre. Når det er sådan en situation man står i, hvad gør man så?

Opgaven er nemlig ikke blevet lettere af, at man ikke er passioneret omkring biler. Den er udelukkende blevet sværere: uden den naturlige interesse har du nok en meget begrænset grundviden omkring biler, og ved meget lidt om, hvad der findes af muligheder på markedet. Hvilket jo er helt og aldeles fair: du har andre interesser. Det stiller dig blot i en lidt svær situation: du har nok hverken tid, lyst eller energi til at fordybe dig fuldt ud i biler. Men samtidig er det endnu mere vigtigt, at du træffer den rette beslutning i første omgang: ellers risikerer du at lave en dyr fejl, og skulle igennem hele hovedpinen med at finde en ny bil én gang til.

Så hvordan griber man det an? Det handler om at finde en strategi, der kræver så lidt energi som muligt, i forhold til de resultater den kan give. Her vil jeg sige, at intet slår at ”kigge efter”. I skolen var det selvfølgeligt forbudt at kigge efter, hvad de andre lever skrev i deres opgave. Men når det kommer til at købe en bil, er der ikke nogen der bliver sure over, at du ser hvad andre har gjort!

Kig dig omkring, og se hvad andre, der har samme behov som dig, har det med at køre i. Rigtigt mange danskere kører rundt i en volvo – og det er ganske enkelt fordi, at ingen nogensinde er gået galt i byen med en Volvo. Deres biler er bygget godt, holder længe og er til at betale. Det er derfor et rigtigt godt bud på en bil til dem, der bare gerne vil have en bil, som de ikke kommer til at fortryde at have købt.

modpress

Forfatteren modpress

Efterlad en kommentar