close
Livsstil

Her er Fordelene ved at Være Stamkunde

Når de fleste mennesker hører ordet ”stamkunde”, så tænker de typisk på en kunde der altid er på den samme bar eller restaurant. Det er da også i disse brancher, at udtrykket bruges mest. Man kan dog være stamkunde hvor som helst. Hvis du altid tager hen til den samme mekaniker for at få synet din Toyota Yaris, så er du stamkunde hos den mekaniker. Hvis du altid får ordnet stenslag det samme sted, så er du også stamkunde der. Det eneste ”men” er, at du ofte ikke vil blive betragtet som stamkunde på mange af disse steder, hvis du ikke enten kommer forbi rimeligt ofte, eller formår at gøre dig bemærket. Og det kan faktisk godt betale sig, at sørge for du bliver anset for værende stamkunde.

Der er nemlig en række fordele ved at være stamkunde, som måske kommer bag på de fleste. Mange af os har det nemlig med at shoppe lidt rundt efter det bedste tilbud, eller også vælger vi bare det sted, der er mest praktisk på den pågældende dag. Hvis den mekaniker du var henne ved sidst, først har tid i morgen, og en anden mekaniker har tid i dag, jamen så tager du da ham der har den første tid, ikke? Eller måske søger du derhen, hvor de har det bedste tilbud lige præcis den dag, du står og skal købe noget. Der er mange strategier, men at være stamkunde et sted kommer alt for sjældent ind som en overvejelse.

Så hvorfor er det lige, at det er smart at være stamkunde? Jo, det bunder egentligt ud i, at du på sigt vil spare penge og få en bedre service. Stamkunder er nemlig utroligt sunde for en forretning at have, og enhver fornuftig forretningsejer vil kæmpe med næb og kløer for at beholde dig som en trofast kunde i sin butik. Selv hvis de ikke tænker over det på et bevidst plan, så gør det, at du ofte kommer forbi, at deres naturlige incitamenter skifter balance.

Hvis en sælger ikke regner med at se dig igen, så vil hans primære incitament være, at tjene så mange penge som muligt på dig her og nu. Det betyder at han vil forsøge at sælge så dyrt som muligt, og er villig til at gå på kompromis med kvaliteten. Men hvis du kommer tilbage igen og igen, så er der mere end bare den direkte økonomiske faktor der kommer i spil. Pludseligt kan der være sociale konsekvenser for både god og dårlig opførsel, og det bliver sværere at få ens moral til at tie stille. Rent økonomisk er der pludseligt også flere penge i, at give dig en service og en pris, der bibeholder dig som kunde, end der er i at malke dig her og nu.

modpress

Forfatteren modpress

Efterlad en kommentar