close
Mode

Den Sværeste tid på Året at Vise din Sans for Mode

Hvis man virkeligt går op i mode, så er det som enhver anden hobby: man er stolt af sin viden og sit arbejde, og vil gerne have, at andre ser det. En frimærkesamler viser stolt sin store samling af frimærker frem, og en lystfisker lægger billeder op på Facebook af sin seneste fangst. Fordelen ved at gå op i mode er, at vi konstant kan vise vores modesans til omverdenen: vi har den jo på! Der er ikke noget bedre end at gå ned af gaden en varm sommerdag, og modtage komplimenter på det tøj, man har valgt at tage på. Modsat frimærker kan alle nemlig værdsætte mode: man behøver ikke være specielt vidende på området for at kunne vurdere, om nogen ser godt ud eller ej.

Der er dog én tid på året, hvor det er virkeligt udfordrende at fremvise sin sans for mode. Når efteråret melder sig, så skal man nemlig sige farvel til den spændende og farverige sommermode. Det kolde og våde efterår er en svær tid for mode-nørder. Det virker næsten som om modedesignerne holder ferie i denne periode, eller bare har givet op på, at lave flot og lækkert efterårstøj. Der er meget begrænset med muligheder, og det tøj der findes, er næsten altid i de samme kedelige farver. Efteråret har stjålet livsenergien fra sommeren, og formår at gøre det samme med tøjet. Farverne er forsvundet, og det hele er blevet gråt og kedeligt. Det handler selvfølgeligt også om, at efterårstøj er nødt til at være praktisk: når det er koldt og regnfuldt, så prioriterer vi selvfølgeligt at tøjet skal dække hele kroppen og være helt og aldeles vandtæt. Det sætter nogle kraftige begrænsninger for, hvor kreative designerne kan være.

Men man skal ikke give op! Efterhånden som vi har fået mere eventyrlystne mode-designere der nemlig også begyndt at ske spændende ting i efterårets mode. Sidst jeg var ude at købe regntøj brugte jeg ligeså meget tid, som jeg normalt bruger i jagten efter den rigtige sommerkjole: udvalget er vokset, og det er blevet rigtigt spændende! Det er som om designerne har formået at lege med begrænsningerne, og betragte dem som muligheder frem for stopklodser. Jeg kunne ikke finde på at gå på kompromis med det praktiske når det kommer til regntøj, og det behøver jeg heldigvis heller ikke. Det er meget muligt at det er blevet muligt nu, fordi de tekstiler og teknologier der bruges i tøjproduktionen endelig er blevet avancerede nok til, at man kan kombinere praktisk tøj med moderigtigt design.

Så hvis du er på vej ind i efteråret, så drop din almindelige rutine med, bare at finde tøjet frem fra sidste år. Nu er det endelig muligt at finde tøj der passer til tidens trend og din personlige smag, også selvom vejret bliver koldt og vådt.

modpress

Forfatteren modpress

Efterlad en kommentar