close
Motor

Dårlige Bilsælgere Irriterer Mig Grænseløst

Der var en gang, hvor bilsælgere typisk var professionelle mennesker, som man kunne gå hen til og prutte om prisen på en bil. Sælgerne havde selvfølgeligt en interesse i at sælge bilen med så god en fortjeneste som muligt, så man skulle selvfølgeligt selv kæmpe for at få en lavere pris. Men de var i det mindste godt informerede, og havde en forretning at drive. Det hele kørte ikke på mavefornemmelser og følelser.

Men i dag er det blevet enormt udbredt selv at sælge sin gamle bil som privatperson. Takket være vores dejligt Internet, er det i dag muligt at reklamere for salget af sin bil, uden at have behov for en professionel bilforhandler. Man skulle jo tro, at det førte til bedre priser for os købere: mellemleddet er forsvundet, og vi handler direkte med ham, der ejer bilen. Det sker da også en gang imellem, men man skal alt for ofte igennem en masse dårlige bilsælgere først.

Hvad mener jeg med en dårlig bilsælger, spørger du nok. Jamen folk der ikke ved hvad de laver. Specielt når det kommer til prissætning, kan det være enormt frustrerende. Det er nemt at lave et BN Pristjek, men det er det alt for få der er klar over. De tager i stedet udgangspunkt i den pris de betalte da bilen var ny, og overvejer så hvor meget de er villige til at ”miste” i forhold til nyprisen. Når man tænker på den måde, så kommer man selvfølgeligt til at sætte prisen alt for højt, i forhold til markedsværdien. Når man så kombinerer det med, at folk enten er blinde overfor deres bils defekter og skønhedsfejl, eller tror de er snu når de skriver ”perfekt stand” på trods af dem, så har vi hovedpinen. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg er kommet ud til en sælger, med forventningen om, at jeg skulle kigge på en bil der var så god som ny. Prisen er ofte tæt på ny-prisen, og bilen står som ”perfekt stand, næsten ikke brugt!”. Men så er det noget gammelt skrammel man kommer ud til, som på ingen måde kan bære den pris.

Jeg lærer aldrig af mine fejl, så jeg forsøger altid at forhandle med dem alligevel. De er interesseret i at sælge bilen, og jeg kunne godt være interesseret i at købe den, hvis prisen er rigtig. Men jeg bliver jo simpelthen skældt ud, når jeg giver dem et realistisk bud. Selv hvis jeg viser dem et online pristjek fnyser de, og siger at deres bil altså ikke bliver solgt for mindre end det, de mener den er værd.

Flere måneder senere ser jeg så en annonce for den samme bil, hvor de har sat den et par tusinde kroner længere ned, eller bare ændret på beskrivelsen.

modpress

Forfatteren modpress

Efterlad en kommentar